Fairtrade koffie en thee bij Fortune Coffee, voor als je echt goed wil zakendoen

Leestijd: 3,5 minuut

Dat we bij Fortune van goede koffie houden, is geen geheim. Net zo min als dat we van Fairtrade houden. Want goede koffie smaakt pas echt goed, als je weet dat het ook eerlijk en verantwoord is gegaan van boon tot kopje. Met Fairtrade koffie of thee wordt zakendoen dan ook ineens een stuk beter, je kunt dan gerust spreken van een echt goede deal!

Fairtrade, een wereldwijd keurmerk van de Stichting Max Havelaar

Fairtrade is het keurmerk van de Stichting Max Havelaar waarmee het zich inzet voor een betere positie van boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden. Met het bekende keurmerk ‘Fairtrade’ geven ze aan dat er een eerlijke prijs is betaald voor het betreffende product. Een stempel dat inmiddels wereldwijd aan meer dan 30.000 producten gegeven wordt. Oorspronkelijk was dit trouwens het Max Havelaar-keurmerk maar naarmate meer landen zich aansloten, kreeg het keurmerk deze internationale naam.

Maatschappelijk verantwoord

Bij Fortune is maatschappelijk verantwoord zakendoen altijd al belangrijk. Het bepaalt de keuzes die we maken, de producten die we kiezen en het is een leidraad in alles wat we doen. Vandaar dat we ook veel producten met een keurmerk verkopen. Zoals Tea of Life, een Fairtrade-thee. Deze thee komt van plantages waar onder betere omstandigheden gewerkt wordt en waar de plantages de theeblaadjes tegen een gegarandeerde, fairtrade minimumprijs verkopen. En daarbij is deze thee ook nog eens duurzaam verpakt. Dubbel zo goed dus!

Fairtrade koffiebonen

Natuurlijk verkopen we ook Fairtrade koffie. Zo zijn de Bio Fairtrade koffiebonen geheel biologisch en worden de koffiebonen CO2-neutraal geteeld. Deze verantwoorde koffie is ook heel erg lekker; het vleugje Robusta geeft de koffie net wat meer karakter en balans. Ook heeft deze koffie een wat zoete karameltoon en prettige nasmaak. De Buganda heeft ook het Max Havelaar Fairtrade keurmerk. Deze biologische koffiebonen zorgen voor een fris-fruitige koffie dankzij de 100% biologische Arabica-bonen.

Landelijke campagneweek Fairtrade

De tweede week van mei is het weer de landelijke campagneweek Fairtrade, voorjaarseditie ’21. Een week waarin je vast meer zult horen over Fairtrade. Bedrijven, winkels, gemeenten en veel vrijwilligers zetten zich namelijk al dagelijks in voor het eerlijker maken van de wereld voor iedereen. En tijdens deze week is er extra aandacht voor. Terecht, vinden wij. Want iedereen kan iets doen om de wereld beter en eerlijker te maken.

Fairtrade begint soms al met een kopje koffie, of thee

Met Fairtrade kies je voor inkomens en prijzen die eerlijker zijn, voor gendergelijkheid, voor onderwijs voor iedereen en help je mee aan een meer duurzame wereld. Grote woorden met nog veel meer impact. En dat begint soms heel klein, met een kopje koffie. Of thee. En die keuze helpen wij je graag maken.

Lekker en verantwoord, ook iets voor bij jou op de zaak?

Bij Fortune Coffee hebben we veel verantwoorde producten. Zoals dus de koffie en thee die Fairtrade zijn. En ze zijn nog lekker ook. Wil je dat wel eens zelf proberen? Dat kan. Neem contact op met de koffieleverancier bij jou in de buurt en hij laat je graag zelf kennismaken met deze meer dan goede koffie en thee.

Labels: