Fairtrade thee, omdat die nog beter smaakt!

Leestijd: 3,5 minuten

De echte theedrinkers onder ons weten het maar al te goed; het ene kopje thee is het andere niet. Bij Fortune Coffee weten we dat ook en daarom hebben we de smaakvolle Fairtrade-thee van Tea of Life in het assortiment. Fairtrade, zodat als jij geniet van een kop thee je ook weet dat je daarmee bijdraagt aan een betere wereld. Want dan smaakt die thee nog beter!

Thee, voor een kleinere ecologische voetafdruk

De thee van Tea of Life komt allemaal van dezelfde productiepartner uit Sri Lanka. Tea of Life werkt al jaren samen met deze productiepartner en bezoekt ze ook regelmatig. Ze zien dan steeds weer dat de werk- en leefsituatie daar eerlijk en goed verzorgd is. Daarbij staat Tea of Life ook voor het verkleinen van de ecologische voetafdruk en dit bereiken ze onder meer met de keuze voor het verpakkingsmateriaal dat biologisch afbreekbaar en recyclebaar is.

Groene thee en kruidenthee, dé trend van nu

Naast het Fairtrade-aspect is smaak natuurlijk minstens zo belangrijk. Maar smaak verandert en trends zijn van invloed op de voorkeuren van de theedrinkers. Zo zijn momenteel theesoorten van groene thee en kruiden erg in trek. Om steeds nieuwe en actuele theesmaken aan te kunnen bieden worden er regelmatig nieuwe theesoorten ontwikkeld, zoals er nu druk geproefd wordt aan nieuwe theesoorten die in 2018 in het assortiment van Axxent opgenomen worden!

Nieuwe theeblends, een proces van keuren, ruiken en proeven

Het ontwikkelen van een nieuwe theemelange is een kunst op zich. Op basis van ideeën, voorkeuren en marktonderzoek gaat een teablender, net als de ‘neus’ bij parfums, aan de slag met allerlei soorten pure thee. Eerst wordt de droge thee beoordeeld op kwaliteit en geur en vervolgens de thee zelf geproefd. Hieruit worden blends samengesteld die daarna aangevuld worden met stukjes fruit, kruiden en/of aroma’s. Een proces waarin bij elke stap opnieuw gekeurd, geroken en geproefd moet worden.

Proefmonster

Is de gewenste thee in Sri Lanka eenmaal ontwikkeld, dan gaat een proefmonster naar Nederland. Als Tea of Life de thee eenmaal goedkeurd, dan wordt het in een grote hoeveelheid (batch) geproduceerd en verscheept naar Nederland. Dankzij deze optimale samenwerking tussen Sri Lanka en Nederland, genieten de afnemers van de lekkerste en nieuwste theesmaken.

Theeproeverij

Dat keuren van de thee gebeurt trouwens elke keer als een theesoort geproduceerd en verzonden wordt. Thee is immers een natuurproduct die qua smaak steeds iets kan verschillen. Om te zorgen dat die verschillen minimaal zijn, wordt in Sri Lanka per keer dat de thee wordt geproduceerd, de samenstelling opnieuw beoordeeld en zo nodig bijgesteld. Ook in Nederland wordt de nieuwste productie steeds weer getest met een uitgebreide theeproeverij zodat elke keer gecontroleerd kan worden of de smaak van de thee voldoet aan de eisen en verwachtingen.

Proef nu zelf de nieuwste Winterthee!

Houd je zelf ook wel van zo’n theeproeverij? Probeer dan eens de Fairtrade Winterthee; een zoete en kruidige winterthee met kruidnagel, kaneel en stukjes sinaasappelschil. Echt een thee voor de koude winterdagen dus! 

 

Meer blogs over thee: 

Fortune Coffee, ook voor (h)eerlijke thee

 

Labels: