Fortune’s koffieboeren uit Oeganda winnen jaarlijkse koffietest

De beste koffie uit Oeganda heeft een volle smaak, is van perfecte balans met een goed zuurtje en heeft een uitstekende nasmaak. En, deze prijswinnende koffie is geproduceerd door de koffieboeren van Fortune in Oeganda!

Hoogste beloning

Sinds 2010 steunt Fortune Coffee als hoofdsponsor het koffieproject in Oeganda. Met koffieplanten, scholing, begeleiding, gereedschap en veel meer is het deze boeren in vijf jaar tijd gelukt om koffiebonen te produceren die steeds beter en consistenter van kwaliteit werden. Tot de uiteindelijke hoogste beloning in de jaarlijkse grote koffietest van de AFCA, een overkoepelende Oegandese koffieorganisatie.

Winnende koffie

Twee koffieboeren, Paul Kato en Margret Nakibira, hebben de bonen geleverd voor de winnende koffie, de Celebrate Hope Coffee. De koffie werd beoordeeld op een negental facetten zoals geur, smaak, nasmaak, bitter/zoet, body en balans. Op zeven onderdelen daarvan scoorde de koffie het best of als een van de beste. Met een smakelijke, uitgebalanceerde mix van citrus, kruiden, chocola, karamel, mout en nootachtige tonen wist deze koffie de jury zonder meer te overtuigen.

Dancing in the office

Van geen koffieboer tot eentje die prijswinnende koffiebonen produceert. Dat is een ontwikkeling van formaat. De koffieboeren geven zelf aan dat de constante training en begeleiding, adviezen vanuit Fortune en de continue verbeteringen die ze weten te realiseren zoals een betere bodemkwaliteit en veranderingen in de bemesting, tot dit mooie resultaat hebben geleid. En mooi vinden ze het, want ‘the team was dancing in the office’ toen de uitslag bekend werd gemaakt.

De koffieautomaat voor een goede start van de dag

Zullen wij Nederlanders elke dag dansend door het kantoor gaan? Dat zou leuk zijn en gelijk best onwaarschijnlijk. Maar wie ’s ochtends bij de koffieautomaat samen de dag start met een goede, smakelijke koffie, begint die dag toch in ieder geval al heel aangenaam. En die goede koffie leveren wij; van koffiebonen van verantwoorde plantages wereldwijd en bij een voldoende grote productie binnenkort hopelijk ook de Celebrate Hope Coffee!

Labels: