Koffieproject in Oeganda

Leestijd: 2 minuten

Het zal je niet ontgaan zijn als je ons volgt… Fortune Coffee is sponsor van het Oegandaproject; een koffieproject waarbij 10 jaar geleden 200 koffieboeren hun eigen koffieplantage zijn begonnen met elk 300 koffieplanten. Een mooi project waarmee we inmiddels steeds meer successen bereiken.

Oegandareis

Zo is de groep inmiddels al uitgegroeid tot 1000 koffieboeren. Op deze manier zijn steeds meer gezinnen in staat een beter leven te creëren met bijvoorbeeld scholing voor kinderen. We willen de gezinnen ook blijven ondersteunen en toekomstperspectief blijven bieden. Om dit te realiseren, willen we weten wat er gebeurt, waar behoefte aan is en hoe het eraan toegaat. Daarom gaan we in mei ook weer met een groep naar Oeganda. Volg ons op social media om op de hoogte te blijven! Uiteraard houden we ook vanaf een afstandje regelmatig contact met de medewerkers van Celebrate Hope Ministries om op de hoogte te blijven van ons bijzondere project.

Oeganda-update

Oeganda heeft de afgelopen maanden veel regen gehad wat erg positief is voor de koffie. Echter zorgde dit er ook voor dat het fabrieksterrein voor een deel onder water kwam te staan. Daarom is er nu een uitbouw gerealiseerd als uitbreiding op de fabriek om de koffie veilig op te slaan tijdens de extreme weersomstandigheden. De koffie blijft hier liggen tot deze in de fabriek verwerkt kan worden. We hebben een paar mooie foto’s ontvangen van de uitbouw en van een koffieboer die 50 zakken koffie komt brengen.

 

Foto 1: De uitbouw naast de fabriek
Foto 2: Een boer heeft 50 zakken koffie gebracht
Foto 3: Beoordeling van de kwaliteit van de koffie in de machine
Foto 4: Het verwerken van de koffie in de fabriek
Foto 5: Het wegen van de koffie
Foto 6: De koffie is verwerkt en gesorteerd

 

Meer lezen over ons project in Oeganda?

In gesprek met Pastor Fred uit Oeganda: 'Samen werken aan een betere toekomst'

Kalimi Coffee, de eerste koffie uit het Oegandaproject!

Labels: