Eerlijke, heerlijke koffie op Wereld Kwaliteitsdag

Leestijd: 4 minuten

Met kwaliteit maak je het verschil. Bij klanten, medewerkers, collega’s en in de manier waarop je als organisatie of bedrijf bekend staat. Waar concurrentie en competitie nogal eens uitdraaien op prijsvechten, is kwaliteit vaak de terechte winnaar. Daarmee onderscheid je je van de rest en kun je ook goed doen voor anderen. Op de Wereld Kwaliteitsdag staan wij daarom ook even stil bij de eerlijke, heerlijke koffie van ons Oegandaproject. Omdat de dag daarmee voor iedereen een beetje beter wordt.

2e donderdag in november

Op de tweede donderdag in november is het Wereld Kwaliteitsdag. Dit jaar dus op 10 november. Met deze dag wordt aandacht gevraagd voor het belang van kwaliteit voor mensen, organisaties en landen. Want kwaliteit geeft niet zelden de doorslag bij beslissingen. Met als gevolg dat je als bedrijf meer omzet en zelfs meer winst kunt realiseren en daardoor ook meer mogelijkheden hebt om positieve veranderingen te realiseren. In je organisatie of voor de maatschappij.

Beloofd

Bij Fortune Coffee kiezen we er bewust voor om kwaliteit te leveren. In onze koffie, met de koffieautomaten en met de persoonlijke service die we leveren. Omdat we daar zelf ook waarde aan hechten, en geloven dat je anderen net zo moet behandelen als je zelf behandeld wil worden. Daarom leveren we uitstekende kwaliteit in alles wat we doen, en beloven dat ook aan al onze klanten.

Een mooiere wereld, stapje-voor-stapje

Kwaliteit gaat bij ons verder dan alleen de producten en diensten die we leveren. We zoeken ook naar manieren om kwaliteit toe te voegen aan de wereld om ons heen. Door bijvoorbeeld duurzame keuzes te maken waardoor de wereld stapje-voor-stapje mooier wordt. En natuurlijk met het Oeganda-project.

Oeganda-project

Sinds 2010 ondersteunen we koffieboeren in Oeganda. Via sponsoring zorgden we ervoor dat ze elk een start konden maken met hun koffieplantage. Ze kregen daarvoor koffieplanten, scholing en hulpmaterialen. Ook in de jaren erna hielpen we ze. Met ondermeer een koffieloods, elektriciteitsmasten voor een koffiesorteermachine en recent met het project Busy Bees.

Betere kwaliteit voor een beter leven

Al die verschillende activiteiten hadden en hebben een doel: betere leefomstandigheden en meer toekomstperspectief voor de koffieboeren en hun gezinnen. En om dat te bereiken, focusten we op het verbeteren van de kwaliteit. Zoals met die koffiesorteermachine. Daarmee worden de koffiebonen sneller en beter gesorteerd waardoor de koffieboeren een betere netto opbrengst kunnen aanbieden en ze meer omzetten.

Huiswerk bij solarverlichting

Door steeds betere kwaliteit te kunnen leveren, verbeterden hun leefomstandigheden al aanzienlijk. Gezinnen kunnen nu hun kinderen naar school laten gaan en in de avond thuis het huiswerk laten maken bij het veilige licht van solarlampen, in plaats van de gevaarlijke en ongezonde paraffinelampjes die vroeger de huizen verlichtten.

Kalimi bonenkoffie

Het Oegandaproject heeft meer moois opgeleverd, zoals de Kalimi bonenkoffie. Een koffie met daarin Robustabonen van de koffieboeren uit dit Oegandaproject. Deze smakelijke koffie staat symbool voor de kwaliteit die we steeds weer willen leveren en is ook het directe gevolg van onze keuzes voor kwaliteit. Het maakt de cirkel zogezegd weer rond.

Eerlijke, heerlijke koffie, ook voor jouw organisatie?

Kies jij met jouw organisatie ook voor kwaliteit? Dan helpen wij je daar graag bij. Met onze persoonlijke service door een koffieleverancier bij jou in de buurt en natuurlijk met de koffieautomaten en verschillende soorten koffie. Zodat kun je altijd rekenen op een eerlijk, heerlijk kopje koffie.

Labels: