Koffie: ondernemen in een mensenbusiness

Koffie: ondernemen in een mensenbusiness

Dagelijks rijden 27 Fortune-ondernemers door het hele land om hun klanten te voorzien van de lekkerste koffie. Maar wat betekent het werk als ondernemer bij Fortune Coffee? Ondernemers Ton en Sebastiaan vertellen er graag over.

Persoonlijk contact

Elf jaar geleden is Sebastiaan Smits gestart bij Fortune Coffee regio ’t Gooi. Eerst als medewerker, maar vier jaar geleden heeft hij de regio overgenomen en is hij officieel als ondernemer aan de slag gegaan. Voorheen werkte hij in een autoserviceketen, waar hij heeft geleerd om commercieel te denken en servicegericht te werken. “Een mooie basis voor het starten van een eigen onderneming”, volgens Sebastiaan. In plaats van service te verlenen achter de balie, komt hij nu bij zijn klanten over de vloer en bouwt een band op. Hij brengt de koffie, checkt de automaten en is het eerste aanspreekpunt bij vragen van de klant. “Persoonlijk contact met de klanten maakt het werk leuk, uitdagend en onderscheidt Fortune Coffee bovendien van de rest.”

Gezond verstand en enthousiasme

Ton van Amerongen, regio Kromme Rijnstreek, is het volledig met Sebastiaan eens: “Het succes van Fortune zit hem in de persoonlijke aanpak. Waar de organisatie het verschil mee maakt is de relatiegerichtheid, we bouwen een klantenkring op”.  Na jarenlang in de detailhandel gewerkt te hebben is Ton acht jaar geleden gestart met zijn eigen onderneming bij Fortune. “Ik voelde me meteen aangesproken door de menselijke denkwijze. Daarbij maken de mooie producten en de mentaliteit van het bedrijf de slagingskans heel groot. Met een flinke dosis gezond verstand en enthousiasme kom je heel ver. Daarnaast sta je er niet alleen voor, als ondernemer krijg je alle ondersteuning van de centrale organisatie.”

Energie

Het belangrijkste van ondernemen in koffie is voor Sebastiaan dat hij er energie van krijgt. “Ik stap al elf jaar iedere ochtend lachend mijn bus in en kom er ’s avonds weer lachend uit” vertelt hij. Ook Ton kan dat beamen: “Ondernemen in koffie is leuk en uitdagend. Het is een prachtig product om te verbinden.”

Ook ondernemer worden?

Wil jij net als Ton en Sebastiaan ook zelfstandig ondernemen in koffie?  Met de ondersteuning van de Centrale Organisatie? Klik dan hier voor alle ins en outs van het ondernemerschap bij Fortune Coffee en neem contact met ons op.

 

Labels: