De Kathedrale Basiliek Sint Bavo schenkt Fortune’s koffie, voor vrijwilligers en bij evenementen

Leestijd: 3,5 minuten

In de prachtige Kathedrale Basiliek Sint Bavo in Haarlem is van alles te doen, te zien en te beleven. En daar hoort een heerlijk kopje koffie bij. Daarom zochten zij begin dit jaar een koffieleverancier die automaten en koffie levert, maar ook flexibel is. De Basiliek draait immers voornamelijk op vrijwilligers. De keuze viel op Fortune en dat bevalt nu al heel erg goed.

Fijne samenwerking, zeker voor vrijwilligers

Arjan Smit, vrijwilliger van de Basiliek en betrokken bij facilitaire zaken, vertelt over de samenwerking met Urbano Farro, de koffieleverancier in Haarlem. “Dat je bij Fortune Coffee altijd met dezelfde persoon te maken hebt, is heel fijn. Zeker voor vrijwilligers. En dat hij heel flexibel is, is ook heel prettig. Ik doe voor de Basiliek veel buiten werktijd, maar ook dan is Urbano beschikbaar.”

Meer dan een leverancier

Ook het meedenken was een aangename verrassing. “In een gesprek kwam ‘De Nieuwe Bavo Bloeit’ ter sprake; een event met meer dan 100.000 bloemen. Aan de opbouw werkten 150 leerlingen mee. Urbano bood aan om een koffiemachine neer te zetten. Hij bouwde een koffiehoekje op met alles erop en eraan, zodat iedereen makkelijk de koffie pakte. Het is goed geregeld, dat is heel prettig. Urbano is meer dan een leverancier, hij is echt een partner voor ons.”

Koffieautomaat voor evenementen

In de Basiliek vinden vaker evenementen plaats en door het jaar heen bezoeken veel toeristen de kerk. Voor hen en voor de vele vrijwilligers, alleen in de parochie zijn er al 150 actief, zijn 2 koffieautomaten geplaatst. Maar voor het unieke evenement dat in mei dit jaar startte, ‘Klim naar het Licht’, verwachten ze nog veel meer bezoekers. En speciaal daarvoor is een bonenkoffieautomaat neergezet.

Bijzondere toren- en gewelventocht

De kathedraal onderging een omvangrijke restauratie. Ter ere daarvan bouwde ze een brug tussen de 2 torens van de Basiliek. Deze brug is toegankelijk van 1 mei t/m 31 juli dit jaar. Bezoekers lopen via de ene toren omhoog en over de brug op bijna 60 meter hoogte naar de andere toren. Daar gaan ze vervolgens weer naar beneden. Een bijzondere toren- en gewelventocht via spiltrappen, verborgen zolders en de koepel die bijna net zo hoog is als de Sint Pieter in Rome. En eenmaal boven is er het uitzicht over Haarlem, Amsterdam, de zee en de duinen!

Bonenkoffie en appeltaart

Bij zo’n uniek evenement hoort goede koffie. En dus levert Urbano voor die periode ook een extra koffieautomaat, voor bonenkoffie. Die bieden ze aan de bezoekers die de imposante tocht tussen de torens maken. Wie beneden komt, ruikt de heerlijke, verse bonenkoffie én verse appeltaart. Een belevingstocht voor alle zintuigen dus!

Proef zelf onze koffie, in Haarlem of bij jou op de zaak

Wie in de buurt van Haarlem is, zou zeker eens deze Klim naar het Licht moeten maken om vervolgens de koffie van Fortune te proeven. Lukt die torentocht niet maar ben je wel benieuwd naar onze koffie? Vraag het dan eens aan een koffieleverancier bij jou in de buurt. Hij komt graag langs om je alles over onze koffie te vertellen en het je te laten proeven. Maar of hij ook appeltaart meeneemt…. ;-)

 

Meer verhalen van klanten lezen?

Koffie bij de kapper, bij John's Hairstyling is dat Fortune Coffee

Persoonlijke zorg op een huiselijke plek, daar drink je ook lekkere koffie!

Labels: