Een terugblik naar het jaar 2018 van Fortune Coffee

Leestijd: 5,5 minuten

Het is januari en dat betekent dat de periode van lekker eten met vrienden en familie, slechte kerstfilms kijken en proosten op het nieuwe jaar voorbij zijn. Massaal maken we lijstjes met wat we in het nieuwe jaar écht willen bereiken of veranderen #goedevoornemens. Ook wij zijn weer fris en fruitig onderweg of op kantoor, klaar voor een nieuw jaar! Toch blikken we graag nog even terug naar het jaar 2018, waarin we veel mooie Fortune-momenten beleefden. Lees je mee?

Lancering Kalimi Coffee

Begin 2018 was het eindelijk zover: we lanceerden onze eerste koffie van Oegandese bonen! We sponsoren het koffieproject in Oeganda al sinds 2010, maar nu was de opbrengst en kwaliteit van de bonen hoog genoeg om de koffie vast in ons assortiment op te nemen. Deze Kalimi Coffee is vernoemd naar Betty Kalimi, één van de koffieboeren uit het project.

Winnaars Koffiecorner van het Jaar verkiezing

Wij organiseerden de Koffiecorner van het Jaar verkiezing. Fortune-klanten uit heel het land gaven hun koffiecorner op om kans te maken op één van de drie hoofdprijzen. We ontvingen veel aanmeldingen met de mooiste koffiecorners van het land. We selecteerden eerst vakkundig de regiowinnaars, waarna zij mochten strijden om de landelijke titel en één van de drie hoofdprijzen. Thuis in Bouwen won de eerste prijs met hun schitterende en gezellige koffiecorner.

Nieuwe producten en automaten in ons assortiment

Om in te spelen op de vraag van de klant blijven wij ons assortiment aanvullen of verbeteren. Daarom voegden wij de volgende nieuwe producten toe aan ons assortiment:

Themadag Educatie en Themadag Inspiratie

Het thema van 2018 was ‘Kennis delen is kracht.’ En dat doen wij maar al te graag met elkaar! Aan het begin van het jaar vond de Themadag Educatie plaats. Daar volgden ondernemers, medewerkers en medewerkers van de Centrale Organisatie workshops en trainingen die hen in het werkveld goed van pas komen. Tijdens de Themadag Inspiratie gingen we op creatieve wijze aan de slag en sloten we af met een heerlijke barbecue.

Jubilea ondernemers

In 2018 vierden maar liefst zeven ondernemers hun jubileum. En dat betekent bij Fortune natuurlijk koffie met taart!

Sebastiaan van regio ’t Gooi vierde zijn 5 jarig jubileum.
Ulrich van regio IJsselstreek vierde zijn 10 jarig jubileum.
Anko van regio Rijnmond vierde zijn 15 jarig jubileum.
Adri van regio Blauwestad vierde zijn 10 jarig jubileum.
Hans van regio Midden-Limburg vierde zijn 15 jarig jubileum.
Ton van regio Kromme Rijnstreek vierde zijn 10 jarig jubileum.
Arjan van regio Gorinchem vierde zijn 5 jarig jubileum.

Er werden dus heel wat feestjes gevierd, want alle ondernemers tekende voor nog eens 5 jaar bij. Gefeliciteerd!

Nieuw Koffieweetjesboekje

Wij houden van koffie en dat delen we graag. Door natuurlijk de lekkerste koffie te schenken, maar ook door onze kennis over koffie te verspreiden. Dit jaar kwam de tweede editie van ons Koffieweetjesboekje uit. Bomvol interessante koffieweetjes, de geschiedenis van koffie, lekkere recepten, grootmoeders (koffie)tips en meer. Wil jij deze ook op jouw koffietafel of in de kantine? Vraag ‘m aan, dan sturen we hem graag naar je op.

Fortune Coffee fietspakjes

Er bestonden al Fortune fietspakjes, maar deze waren toe aan een nieuw ontwerp. Dit jaar brachten wij daarom de nieuwe, groene versie uit. Vind jij dit Fortune Coffee fietspakje ook zo mooi? En zie jij jezelf al over de weg vliegen op je racefiets? Vraag dan aan de koffieleverancier in jouw regio naar de mogelijkheden!

Derde editie Nationale Koffiedag

Koffie verbindt en verdient een eigen dag. Drie jaar geleden riepen wij daarom Nationale Koffiedag in het leven. Een dag die ondernemers én klanten met elkaar verbindt. Want onder het genot van een kop koffie kom je tot goede gesprekken en nieuwe ideeën. Ook dit jaar vierden ondernemers door heel het land een feestje met elkaar, maar bovenal met hun gewaardeerde klanten. Wil je een uitgebreider verslag lezen van de verschillende activiteiten die plaatsvonden? Je leest het in een blog wat we eerder schreven.

Nieuwe video’s

Video is populair om informatie te delen. Ook wij produceerden het afgelopen jaar een aantal video’s. Halverwege dit jaar kwam onze wervingsvideo uit. Een nieuwe, frisse film die in één minuut weergeeft hoe het is om ondernemer bij Fortune Coffee te zijn.

Ook brachten we onderhoudsvideo’s uit om klanten te helpen hun automaat zo goed mogelijk te onderhouden. Want natuurlijk komt de contactpersoon van Fortune geregeld langs om onderhoud te plegen, maar houd je zelf je automaat goed schoon dan heb je er nog langer plezier van.

Start nieuwe ondernemer regio Haarlem

En last but zeker not least: in september startte kersverse ondernemer Urbano in zijn regio! Hij zorgt ervoor dat ook bedrijven in de regio Haarlem genieten van de lekkerste koffie op het werk. Wij wensen Urbano veel succes en ondernemersplezier toe!

Kortom, een mooi jaar met mooie Fortune-momenten

Natuurlijk gebeurde er nog veel meer dit jaar, maar dit waren de mooiste highlights die we graag met je delen. Wil je gedurende het jaar op de hoogte blijven van alle Fortune-momenten? Volg ons dan op FacebookLinkedIn of Twitter. Liever eens in het kwartaal onze digitale nieuwsbrief ontvangen? Dat kan ook, door je aan te melden. Dan zeggen wij nu: eerst koffie!

Labels: