Fortune-ball; het kantoorspelletje voor in de koffiepauze

Leestijd: 3 minuten

Is het weer tijd voor koffie op kantoor? Dan is het tijd om ook even te ontspannen met je collega’s. Maar heb je niets om over te praten? Dan maak je in de koffiepauze toch tijd voor een kantoorspelletje? Gewoon met wat kantoorartikelen en natuurlijk een paar leuke collega’s die wel in zijn voor een spelletje. Samen met een fijne kop koffie heb je daarna weer genoeg energie voor de rest van de dag. Kortom, het is tijd voor…. Fortune-ball!

Met kantoorartikelen en spullen uit de koffiecorner

Een spelletje tussen de bedrijven door moet natuurlijk geen uren aan voorbereiding vergen. Vandaar dat we Fortune-ball heel simpel hebben ontwikkeld met een paar kantoorartikelen en natuurlijk het een en ander uit de koffiecorner.

Benodigdheden

Voor het spelletje Fortune-ball met 2 personen heb je het volgende nodig:

• 4 kartonnen koffiebekers
• 2 stukjes touw van ongeveer 14 cm
• Post-its in 2 verschillende kleuren
• Plakband
• 2 roerstaafjes

Speel je het spel met meerdere personen? Zorg dan dat je voor elk een roerstaafje hebt, een doel voor elke extra speler en voor iedereen een stapeltje Post-its in een andere kleur.

De voorbereiding

Dan ga je aan de slag. Knutsel eerst per persoon een doel in elkaar door met een stukje touw 2 koffiebekertjes aan elkaar te verbinden. Hiervoor plak je op de bovenkant van de omgekeerde bekertjes het touw vast. Zorg dat je met deze koffiebekers de doelen maakt van ongeveer 10 cm doorsnede. Maak vervolgens per persoon 5 balletjes. Hiervoor frommel je een Post-it tot een balletje en omwikkel je het met wat plakband. Door het plakband krijgt het balletje het nodige gewicht. Zijn alle balletjes gemaakt? Dan is het spel klaar om gespeeld te worden!

5 punten = 1 dag koffie krijgen

Plaats de doelen tegenover elkaar en neem plaats. Houd het roerstaafje vast en pak een balletje. Schiet vervolgens het balletje met het roerstaafje alsof het een katapult is, naar het doel van de ander. Wie het balletje in het doel schiet, heeft een punt. Degene die als eerste 5 punten heeft, heeft gewonnen en wordt een dag lang door de collega’s van koffie voorzien!

Let’s get ready for….. Fortune-ball!

O ja, wie vergeet de beker koffie of thee op tijd weg te halen, heeft natuurlijk kans dat die geraakt wordt. Dit geeft geen punten, hooguit extra rommel ;-). En enig fanatisme tussen de onderlinge spelers kan gevolgen hebben voor de sfeer erna. Ook is het risico op revanche aanwezig. Voor al deze neveneffecten accepteren wij overigens geen enkele verantwoordelijkheid. Maar is de koffie al op, zijn de roerstaafjes weg of gaat de voorraad koffiebekers wat harder? Dan kun je ons natuurlijk wel altijd bellen . Maar nu eerst spelen, dus 3…., 2…., 1…. Let’s play Fortune-ball!!

 

Meer blogs over koffie-tips:

 

Zo maak je de leukste koffiecorner op kantoor

Gezellige koffiecorner met koffieautomaat op maat

Labels: