Goede koffie verkoopt zichzelf, vanuit een kapperszaak in Groningen!

Leestijd: 3,5 minuten

Wie bij de kapper in de stoel zit kan rekenen op een praatje en een lekkere kop koffie. Tenminste, bij Knipperij de Krul uit Winschoten. Want daar schenken ze nu al 8 jaar koffie van Fortune Coffee. Die koffie bevalt veel klanten zo goed dat zij het inmiddels ook zelf in hun eigen zaak schenken!

Geen offertes maar een koffieautomaat

Toen Emo Hinderk zo’n 8 jaar terug een andere koffieautomaat in zijn kapsalon wilde, plaatste hij online een advertentie. Hij verwachte offertes maar kreeg van Adri Klooster, de Fortune-ondernemer in regio Blauwestad (Groningen), een koffieautomaat. Adri liep gewoon de zaak in met een proefautomaat en liet 2 weken lang Emo en zijn klanten zelf beoordelen of het beviel. En dat was zo: “De klanten waren direct tevreden en zeiden steeds ‘Wat een lekkere koffie hebben jullie!’. Sindsdien regelt Adri bij ons de koffie.”

Klanten van de kapper naar de koffieleverancier

Nog steeds is de koffie het onderwerp van gesprek in Knipperij de Krul. “Klanten beginnen vaak over de lekkere koffie en dan vertel ik over Fortune en de service van Adri. Ik vind hem echt super, de service is uitstekend en hij regelt het altijd heel goed. Zo’n gesprek loopt dan vanzelf.” Doordat veel klanten ook zelf ondernemer zijn, zijn er door dit soort gesprekken inmiddels al meerdere klanten van Emo ook naar Adri gegaan voor een koffieautomaat. “Ik kreeg eens een fles wijn van Adri omdat ik hem had aanbevolen, maar ik was me daar niet van bewust. De vrouw van een klant begon voor zichzelf en nadat ik mijn klant over de koffie en Fortune had verteld, heeft hij zijn vrouw aangeraden met Adri contact op te nemen.” Goede wijn verkoopt zichzelf, maar in Groningen geldt dat dus ook voor de koffie!

Fijne koffieautomaat

De koffie die Emo schenkt is een vriesdroogkoffie uit de Passio M. “Een fijne koffieautomaat die gemakkelijk in onderhoud is en heel compleet. Alle sterktes zijn in te stellen en we kunnen veel verschillende koffiesoorten aanbieden. Gelukkig maar, want momenteel zijn de luxere koffies zoals cappuccino en latte macchiato favoriet!”

Gemak en service

Emo is heel content met de service die Adri levert maar ook met het gemak waar dat mee gaat. “Als Adri even druk is, dan brengt z’n vrouw de koffie langs. Die keer dat we onverwacht toch te snel door de voorraad heen waren terwijl hij met vakantie was, leenden we het van een ondernemer hier vlakbij die ook klant is bij Fortune Coffee. Zodra Adri terug was, regelde hij weer dat iedereen de juiste voorraad had.” Fijn zakendoen! Als ondernemer weet Emo hoe druk het met een eigen zaak kan zijn maar desondanks vindt hij het belangrijk om er altijd voor zijn klanten te zijn. “In onze salon is het huiselijk en nemen we de tijd voor iedereen. Datzelfde doet Adri; hij is een fijn, sociaal iemand die altijd aan zijn klanten denkt en moeite voor ze doet. Dat we dezelfde instelling hebben vind ik heel prettig, dat maakt het fijn zakendoen met hem!”

Koffieleveranciers met lekkere koffie, ook buiten Groningen

Wie benieuwd is naar de lekkere koffie die langzamerhand Groningen lijkt te veroveren, kan natuurlijk altijd bij Adri terecht. Is Groningen iets te ver, dan is het goed om te weten dat door heel Nederland koffieleveranciers gevestigd zijn waar je dezelfde service én dezelfde lekkere koffie kunt verwachten. Benieuwd wie dat bij jou in de buurt is? Kijk dan eens op onze site en maak snel een afspraak. De koffie nemen wij voor je mee!

 

Lees meer over kapper:

Kwaliteit en koffie in de kapsalon

Labels: