Op de bus met de Fortune-adviseur

Dagelijks rijden door heel Nederland de Fortune-adviseurs. Te herkennen aan hun bus met duidelijke Fortune-kleuren waarmee ze koffie, thee en automaten rondbrengen. Maar waarin ook van alles zit om de koffieautomaten te installeren, te onderhouden of te repareren bij storing.

Vlakbij de klant

Doordat we Nederland hebben verdeeld in regio’s maken de Fortune-bussen geen onnodige kilometers. Elke Fortune-adviseur zit immers in de buurt van zijn klant. Toch leggen ze gedurende de week in hun regio wel de nodige afstanden af. Benieuwd wat ze dan doen? Wij vertellen het je hier!

Een kijkje in de keuken…

Een kijkje in de keuken, of beter gezegd bus, kregen we van Fortune-adviseur Ulrich van Egdom uit de regio IJsselstreek . Samen met Koen zorgt hij er steeds weer voor dat de ondernemers daar dagelijks een lekker bakje koffie kunnen drinken. Met service, onderhoud, goed advies en natuurlijk op z’n tijd nieuwe koffie, thee en alle andere gewenste ingrediënten.

Nooit hetzelfde

“Het leuke van dit werk is dat het nooit hetzelfde is, eigenlijk is elke dag anders en vaak loopt het ook anders dan je ’s ochtends plant.” Ulrich vertelt enthousiast over zijn werk in de regio. “Elke dag hebben we een planning en weten we waar nieuwe voorraad nodig is, waar een automaat onderhouden moet worden of onderdelen aan vervanging nodig zijn. Maar komt er ineens met spoed iets tussen, dan verandert de dag. Zoals een storing, die proberen we altijd zo snel mogelijk te verhelpen zodat niemand lang zonder koffie zit.”

Altijd op tijd een nieuwe voorraad koffie of thee

Het verbruik en de voorraad van koffie, thee, soep, suiker en andere ingrediënten wordt goed bijgehouden in een CRM-systeem. Hierdoor weet Ulrich altijd ruim op tijd wanneer er weer nieuwe voorraad nodig is en is de klant ervan verzekerd dat ze nooit zonder koffie op het werk komen te zitten!

Ondernemerschap

Net als de meeste van zijn klanten is Ulrich eigen ondernemer. Fortune is immers een franchiseorganisatie. En juist dat ondernemerschap maakt het werk ook uitdagend. “Ik kom niet alleen even pakken koffie neerzetten of de koffieautomaat van een nieuw filter voorzien, ik spreek mijn klanten altijd wel even tijdens deze bezoeken. En net als zij vind ik het ook belangrijk om met mijn klanten een goed contact te onderhouden. Ik zorg dat zij dat met een goede kop koffie kunnen doen, daarvoor regel ik de ingrediënten en het onderhoud van de automaat.”

Lekkere verse koffie!

Naast Ulrich rijden er in Nederland nog 26 andere Fortune-adviseurs en hun medewerkers in maar liefst 60 Fortune-bussen rond. Elk met koffie, thee, koffieautomaten en het nodige gereedschap. En op de vraag of er soms ook nog een thermosfles met koffie tot de standaard busuitrusting behoort, reageert Ulrich: “Nee, ik drink natuurlijk altijd lekkere verse koffie bij de klant!”