Samenwerken is succes!

Op 9 september kwamen alle ondernemers en medewerkers van Fortune Coffee weer samen voor de jaarlijkse themadag. Tijdens deze gezellige en inspirerende dag stond alles in het teken van het thema ‘Samenwerken is succes’. Want alleen ga je sneller, maar samen kom je verder!

De dag vond plaats bij De Tuinderij in het Westlandse De Lier. Ton van der Tang, algemeen directeur van Fortune Coffee, trapte de dag af met terugblik op het afgelopen jaar en het voorstellen van alle nieuwe medewerkers en de nieuwe ondernemer van regio Zaanstreek – Waterland, Henk Meetsma.

Vervolgens deelde Marc Lammers, oud-hockeyer en bondscoach van het Nederlands olympisch dames hockeyteam, zijn inspirerende verhaal over samenwerking. ‘Hoe krijg je het team in de flow’ en ‘Zonder innovaties word je nooit kampioen’, zijn twee bekende uitspraken. Hij opereerde jarenlang in een compleet andere wereld dan de onze, maar toch was het opvallend hoeveel parallellen er te trekken zijn tussen topsport en Fortune Coffee. "Er is nog nooit een wedstrijd gewonnen op de zwakke punten van een van de spelers in mijn team. Waarom zou je je hierop focussen? Richt je juist op de sterke punten, iedereen heeft talenten. Je kunt beter van de zessen in je team een acht maken dan van een speler die een vier scoort een zes." Hij maakte indruk met zijn verhaal hoe het hockeyteam na een reeks van tweede plaatsen succesvol het roer wist om te gooien.

Na het verhaal van Marc was het tijd voor een aantal verdiepingssessies. Je kon op de koffie bij de directie of de Fortune raad, skypen met Pastor Fred de initiator van ons Oegandaproject of een kijkje nemen in de keuken van een Fortune ondernemer. Ook was er tijd voor levend tafelvoetbal of de ludieke wc-potten-race.

Tot slot was het tijd voor de officiële onthulling van onze nieuwe blikvanger: de Koffietrailer. Met deze koffietrailer bieden we niet alleen heerlijke koffie, maar ook een ontmoetingsplek voor evenementen, open dagen of beurzen. Ton van der Tang knipte symbolisch het lint door, waarna iedereen de koffietrailer kon bekijken. De dag werd afgesloten met een uitgebreide barbecue. We konden terugkijken op een gezellige, maar vooral inspirerende themadag.

Labels: