Creatief met koffie en thee voor extra beleving

Leestijd: 3,5 minuten

‘Het oog wil ook wat’ is een bekende uitdrukking. En zeker ook van toepassing op koffie en thee. We weten allemaal dat koffie uit een plastic bekertje met dito roerstaafje een stuk minder smaakt dan bonenkoffie met een mooie cremalaag geserveerd in een warm, mooi kopje met een fijn koekje erbij. Want met wat extra aandacht en creativiteit breng je extra beleving. Wil je dat ook voor jouw bezoek of klanten? Lees dan onze tips.

Authentiek en lokaal

Een mooi kopje koffie op een plankje met een koekje van de bakker uit de buurt. Of met een likeurtje van die brouwer om de hoek. Serveer authentieke producten op een eerlijke manier bij de koffie of thee en de beleving is meteen heel anders. Plus, jij straalt ook meteen meer authenticiteit en lokale betrokkenheid uit.

Homemade

Serveer de koffie of thee met een homemade stukje cake of appelgebak, en je slaat de plank in de rest van het gesprek nooit meer mis! Want wie zoveel aandacht heeft voor de details, die heeft dat ook voor de rest van z’n aanbod. Toch?

Logo-sjabloon

Ben jij handig of heb je een handige kennis of medewerker? Laat dan een sjabloon maken van jullie logo en gebruik dat om jullie logo in cacao op de cappuccino te strooien. Succes gegarandeerd!

Glaasje water erbij

Een glaasje water bij de koffie doet het ook altijd goed. En het is niet voor niets. Drink je het water voordat je de koffie drinkt, dan neutraliseer je jouw smaak. Je proeft de koffie dus beter waardoor je er daarna meer van kunt genieten.

Koffiekaartje

Heb je een mooie koffieautomaat van Fortune Coffee op het werk of in de showroom staan? Dan heb je ook een aantal koffiesoorten en zelfs keuze in sterktes die je kunt aanbieden. Maak daar dan een mooie, kleine koffiekaart van. Of een koffie- en theekaart als je ook meerdere theesmaken aan jouw klanten kunt aanbieden. Ook al ben je geen koffietentje, je laat wel zien dat je oog voor detail hebt. En dat is nooit mis.

Voorverwarmde koppen

Het servies dat je gebruikt voor de koffie en thee is ook heel belangrijk. Een kopje dat is voorverwarmd drinkt een stuk lekkerder en voorkomt dat de koffie of thee snel weer afkoelt. Het voorverwarmen kan bijvoorbeeld in een koppenwarmer die je naast de koffieautomaat plaatst.

Vorm van het kopje en schoteltje

Ook belangrijk is het juiste servies. Net als dat je wijn niet in een limonadeglas serveert omdat dat de smaak tenietdoet, geldt dat ook voor koffie en thee. Zo moet een koffiekopje een eiervormige bodem hebben waarin het aroma goed kan mengen in de koffie. Een dikbuikig koffiekopje drinkt prettiger omdat die bij de bovenzijde dunner is wat zorgt voor een aangenamer mondgevoel. En vergeet het oortje niet; dat moet prettig vast te houden zijn. Bij Fortune hebben we hiervoor het Kahla-servies dat aan al deze eisen voldoet en ook nog eens asymmetrisch is. Je kunt er dan meteen mooi een koekje of lepeltje ernaast serveren.

Extra serveertips

En nog een paar extra tips: de echte theefans geven de voorkeur aan een echt theeglas. Een mooie latte serveer je in een hoog glas met bijbehorende lange lepel. En een espresso schenk je in een klein kopje waarvan de diameter klein genoeg is om de mooie cremalaag te behouden. Het zijn details, maar je proeft echt het verschil!

Smaakvolle koffie, via jouw koffieleverancier

Hoe mooi je de koffie of thee ook aankleedt en serveert, de smaak van de koffie moet natuurlijk ook goed zijn. En daar zorgen wij voor. Met veel varianten zodat je altijd de koffiesoort kunt kiezen van jouw voorkeur. Vraag er gerust eens naar bij de koffieleverancier bij jou in de buurt. Die laat je graag kennismaken met onze koffie en de koffieautomaten.