De verborgen voordelen van kruidenthee

Leestijd: 4 minuten

Als je gezonder wilt leven of af wilt vallen, krijg je vaak als eerste het advies om meer water te drinken. Toch is het dagelijks drinken van 2 liter water alleen niet genoeg om je lichaam goed te hydrateren. Daar is meer voor nodig. In dit blog lees je hoe het zit met je vochtbalans en hoe je die op een gezonde én lekkere manier op peil kunt houden.

Waarom is water zo belangrijk?

Ons lichaam bestaat voor een groot deel uit water. Door ademhaling, plassen, zweten en huilen verlies je heel wat vocht. En juist dat vocht is in je lichaam belangrijk om goed te functioneren. Vocht is nodig om energie te maken en het zorgt ervoor dat zenuwprikkels goed worden overgedragen. Twee plekken waar veel zenuwprikkels overgedragen worden zijn de hersenen en het hart. Hier is een goede prikkeloverdracht letterlijk van levensbelang. Genoeg reden dus om voldoende water of thee te drinken op een dag.

Wateroverlast

Veroorzaakt meer drinken bij jou vooral “wateroverlast” en moet je alleen maar veel naar het toilet? Dan heeft je lichaam het onvoldoende op kunnen nemen. Het vocht wordt dan niet opgenomen in je cellen, maar direct afgevoerd in de vorm van een toiletbezoek. En dat is zonde van het vocht! Het is de bedoeling dat het vocht opgenomen wordt in je cellen. Daar wordt het gebruik bij de energie aanmaak en als schokdemping in de gewrichten. Maar hoe zorg je dat het vocht wel in de cellen terecht komt?!

Mineralen

Daar zijn mineralen bij nodig. Als jij last hebt van “wateroverlast” dan betekent dat, dat er te weinig mineralen beschikbaar zijn om het vocht op te nemen in je cellen. Helaas zitten er in kraanwater te weinig mineralen om voor goede opname te zorgen. Dus die mineralen moeten ergens anders vandaan komen…

Beestachtig goede oplossing

Dieren hebben daar een goede oplossing voor gevonden. Je hond of kat loopt niet voor niets zijn onberispelijke waterbakje voorbij, om enthousiast te drinken uit een regenplas of sloot. Dat water is verrijkt met de nodige mineralen, die prima zijn voor de vochtopname. Dat hebben ze dus heel slim bekeken! Natuurlijk is het niet verstandig je beker voortaan in de sloot te vullen. Vroeger kon dat nog, maar tegenwoordig is het water teveel vervuild. Behalve als je de bergen in gaat, daar vind je nog schoon water met mineralen. Puur natuur, zo sluit het ook perfect aan op wat jouw lichaam nodig heeft. Die bergen hebben we helaas niet binnen handbereik, dus hoe zorg je dan voor een goede hydratatie?

Water + mineralen = vochtopname

Een belangrijke basis om je vochtbalans goed te regelen is het eten van voldoende groente en fruit. Van nature zitten hier zowel vocht als vitamines en mineralen in. Maar er is een nóg vochtrijker alternatief, waar je misschien niet zo snel aan denkt. Kruidenthee! Een hele goede oplossing, want als je kruidenthee drinkt heb je tegelijkertijd water en mineralen in je beker zitten. Oftewel vocht, dat makkelijk wordt opgenomen in je cellen. Een gouden combinatie dus!

Gezond én lekker

Je kunt onbeperkt variëren met de talloze soorten kruidenthee, de keuze is reuze bij Fortune! Kies de thee die past bij je stemming, smaak of het seizoen en geniet. Laat je bijvoorbeeld verrassen door verfrissende pepermuntthee of de aromatische smaak van zoethout. En kruidenthee is niet alleen lekker; je kunt ook je voordeel doen met de heilzame werking die veel kruiden hebben op je gezondheid. Zo werkt de pepermuntthee goed bij maagpijn en zoethout bij rommelende darmen.

Dus al nippend aan zo’n dampende beker lekkere kruidenthee geef je je lichaam ongemerkt een gezonde boost. Sinds kort hebben de kruidentheeën welverdiend, hun eigen plekje op de Fortune website. Zo kun je ze niet missen. Perfect toch? Lekker genieten, zonder “wateroverlast”!

 

Evelien Lems

Health Coach bij Pure Living

 

Meer blogs over gezondheid:

Hoe gezond is melk in de koffie?

Beter werken met water op kantoor

Labels: