• Persoonlijke service met een glimlach
  • Snelle levering, altijd dichtbij
  • 60 maanden gratis service & onderhoud
  • Geen contract
75-world-earth-day-ook-belangrijk-voor-een-lekker-kopje-koffie

World Earth Day: ook belangrijk voor een lekker kopje koffie

17-04-2023

Elk jaar weer op 22 april is het World Earth Day, de Dag van de Aarde. Een dag voor meer bewustwording en om wereldwijd meer duurzame ontwikkelingen te stimuleren. Een dag dus waar wij als Fortune Coffee graag aan meedoen. Net zoals we ons alle andere dagen van het jaar ook al inzetten voor meer duurzame ontwikkelingen. Omdat we voor een lekker kopje koffie goed voor de aarde moeten zorgen en omdat wij geloven dat duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen zo’n kopje koffie ook weer lekkerder laat smaken.

Blijven genieten van wat de aarde brengt, met een duurzame aanpak

Op World Earth Day gaat het niet zozeer om actievoeren, maar juist om het genieten van dat wat de aarde ons brengt. Het is belangrijk dat we ons realiseren hoe mooi de natuur is en hoeveel goeds het leven te bieden heeft. Maar daarvoor moeten we wel wat doen. We weten inmiddels maar al te goed dat het niet vanzelfsprekend is dat we al dit moois kunnen behouden. Vandaar dat we ons bij Fortune Coffee elke dag weer inzetten voor de aarde. Met een duurzame aanpak in vrijwel elk onderdeel van onze bedrijfsvoering.

Duurzame distributie van de koffie

Als Fortune Coffee zorgen we ervoor dat de koffie bij jullie tot in het keukenkastje komt. En dat de koffieautomaten elke dag weer goed functioneren zodat iedereen op elk moment van een goede kop koffie kan genieten. Dat doen we met snelle, persoonlijke service doordat er altijd een koffieleverancier in de buurt is. Zo worden er minder kilometers afgelegd en wordt er dus minder CO2 uitgestoten, terwijl je toch kunt rekenen op onze service en een lekkere kop koffie. Daarom hebben we ook sinds kort onze distributie aangepast zodat we nog duurzamer de koffie kunnen leveren. Na onderzoek van het koffieverbruik hebben we een ideale bezorgfrequentie uitgewerkt. In praktijk betekent het dat je nooit zonder koffie komt te zitten en dat wij geen onnodige kilometers rijden. Hierdoor is de CO2-uitstoot per klant lager én kunnen we in de toekomst makkelijker overstappen naar elektrisch vervoer. Duurzaam distribueren dus.

Duurzame relaties met persoonlijke, snelle service

Door de vernieuwde distributie kunnen we sneller service leveren als er eens ergens een koffieautomaat storing heeft. Zo’n storing proberen we natuurlijk zo veel mogelijk te voorkomen met regelmatig onderhoud. Dat doen we meteen als we toch al langskomen om de voorraad koffie aan te vullen. En is de koffie eerder op dan verwacht, omdat je bijvoorbeeld een groot event had? Dan hoef je het ons maar te laten weten en we komen langs met extra koffie. Onze klanten kunnen namelijk altijd op onze vertrouwde service rekenen. Zonder gedoe met contracten of kleine lettertjes. We hebben een uitstekende, persoonlijke service beloofd en dat komen we dan ook netjes na. Want ook in relaties gaan we voor duurzaamheid.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Behalve die duurzame distributie doen we natuurlijk nog veel meer. Onze bedrijfsvoering is zoveel mogelijk maatschappelijk verantwoord (MVO). We kiezen onder andere voor verantwoorde producten met gerenommeerde keurmerken zoals FSC, Rainforest Alliance of Fairtrade. We recyclen koffiedik, waterfilters en oude koffieautomaten, we assembleren de koffieautomaten op zonne-energie en we verpakken de koffie zo duurzaam mogelijk. En natuurlijk helpen we via ons Oegandaproject vele gezinnen daar om economisch zelfstandig te worden en toekomstperspectief te krijgen met hun koffieplantage.

Met koffie en voor de koffie dragen wij ons duurzame steentje bij

World Earth Day houdt zich niet alleen met het milieu bezig. Ontwikkelingssamenwerking, consumptie, sociale verhoudingen en economie zijn ook enkele onderwerpen die op de agenda staan. Door elk jaar op 22 april even stil te staan bij onze eigen impact op de toekomst van deze aarde, kunnen we daar met elkaar een steentje aan bijdragen. Wij doen dat met koffie en alles wat daarbij komt kijken. En we hopen dat jij dan nog net wat meer van onze koffie geniet, omdat je alleen al daarmee ook een beetje helpt om onze mooie aarde te behouden. Fijne World Earth Day!
46 gerelateerde resultaten gevonden
blog-05-01-2024-teaser

Koffie van Fortune Coffee is meer dan goede koffie alleen. Het verbindt collega’s, klanten en medewerkers met het bedrijf of de organisatie. Van de koffiecorner tot de vergaderzaal, en van de sportkantine tot in de lerarenkamer.