Een schone koffieautomaat in het nieuwe jaar

Leestijd: 5 minuten

 

Ben jij dit jaar ook begonnen met weer een paar goede voornemens? Dan willen wij er daar graag nog een aan toevoegen: een intensieve reiniging van de koffieautomaat. Natuurlijk gebeurt dat veel vaker, als het goed is. Maar zo nu en dan alles echt grondig reinigen is ook heel belangrijk. Dat voorkomt storingen aan de koffieautomaat en het zorgt ervoor dat de koffie en de melk voor bijvoorbeeld cappuccino’s, echt goed en lekker zijn.

Dagelijks onderhoud

Een koffieautomaat op het werk wordt intensief gebruikt. Dagelijks de automaat even schoonmaken is dan ook geen overbodige luxe. Dit kan door aan het einde van de dag alle onderdelen schoon te spoelen met warm water en de binnen- en buitenkant van de automaat met een vochtig doekje even af te nemen.

Wekelijks uitgebreider schoonmaken

Aan het eind van de week is het een goed moment om de koffieautomaat iets uitgebreider schoon te maken. Doe je dat wekelijkse onderhoud op vrijdag of zaterdag, de laatste dag voor het weekeinde, dan blijven er geen restjes achter in de koffieautomaat op de dag dat die niet gebruikt wordt. Dat is beter voor de koffie en voor de koffieautomaat zelf.

Speciaal spoelprogramma

Het wekelijkse onderhoud is iets uitgebreider en omvat ook een speciaal spoelprogramma. Daarmee worden de leidingen en de verschillende onderdelen schoongemaakt. Hoe je dat spoelprogramma selecteert en hoe lang dat duurt, kan verschillen per koffieautomaat. Vraag jouw koffieleverancier hoe je dit doet en wat je hiervoor nodig hebt.

Intensieve reiniging van koffieautomaten

Door wekelijks de koffieautomaat intensief te reinigen, zorg je ervoor dat alles weer goed schoon wordt. Hierdoor blijft de automaat langer goed functioneren. Zo’n intensieve reining doe je met een speciale reinigingstablet. Voor bonen-koffieautomaten zorgt die er bijvoorbeeld voor dat de brewer goed gereinigd wordt wat nodig is voor een goede maling van de koffiebonen.

Melksysteemreinigers, belangrijk voor een goede cappuccino!

Bijna alle koffieautomaten kunnen ook cappuccino schenken. Dat betekent dat er melk opgeschuimd wordt in de automaat. Om de melkopschuimers en bijbehorende onderdelen goed te reinigen, hebben we speciale melksysteem-reinigers. Dat kunnen tabletten zijn of een melksysteemreiniger, een vloeistof. Voor perfect melkschuim en een schoon melksysteem is het belangrijk dat je regelmatig dit onderdeel van de koffieautomaat reinigt. Dat kan met de vloeistof, de tabletten zijn geschikt voor de intensieve reiniging.

Hoe maak je de koffieautomaat schoon? Check de video’s!

De manier waarop je de automaat moet reinigen, wordt uitgelegd bij installatie van de koffiemachine. Maar je bent de enige niet als je niet meer precies weet hoe het ook alweer moet. Daarom hebben we voor alle koffiemachines handige instructievideo’s gemaakt. Zowel voor het dagelijkse als voor het wekelijkse onderhoud. Wil je stap-voor-stap zien hoe je jullie koffieautomaat goed schoonmaakt? Check de video’s dan hier op onze website.

Geen storingen, wel lekkere koffie met de juiste schoonmaakmiddelen

Een schone koffieautomaat is belangrijk voor een storingsvrije automaat, en natuurlijk voor lekkere koffie. Daarom hebben we voor alle automaten de juiste schoonmaakmiddelen. Maar ook een fles met ontkalker voor als de waterhardheid bij jullie te hoog is. Ontkalk je de automaat niet regelmatig, dan zet het kalk zich vast wat voor storingen zal zorgen. En wil je zeker weten dat je alle spullen hebt voor het schoonmaken? Dan hebben we daar ook complete schoonmaaksetjes voor met onder meer bakjes, mengbekers en uitloopjes.

Vraag je koffieleverancier om advies

Wil je zeker weten dat je de juiste schoonmaakartikelen bestelt voor jullie koffieautomaat? Vraag het dan aan de koffieleverancier bij jou in de buurt. Die weet welke automaat bij jullie staat en wat daarvoor nodig is. Alles kan via hem besteld worden, of rechtstreeks online. Laat het dit jaar dus niet bij enkel goede voornemens maar maak de koffieautomaat regelmatig schoon. Je hebt er langdurig dagelijks plezier van als je weer een lekkere kop koffie pakt!

Labels: