De juiste koffiesoort voor de beste koffieautomaat op kantoor

Dat een kopje koffie een gewoon kopje koffie was met een klontje suiker en misschien wat melk is haast niet meer voor te stellen. Een beetje supermarkt heeft tegenwoordig minstens een paar meter schapruimte voor de verschillende koffiesoorten. In een restaurant is een deel van de kaart ingeruimd voor verschillende koffie. En bij de koffieautomaat op kantoor is er toch zeker keuze uit een espresso, cappuccino en café crème naast de gewone koffie.

Keuze in koffiesoorten

Naast al deze smaken in koffie hebben wij ook nog eens de keuze uit verschillende koffiesoorten. Een essentiële keuze eigenlijk, want dat bepaalt in eerste instantie de smaak, hoe snel de koffie er is en of er veel of weinig afval is. En dus hoe de koffieautomaat onderhouden moet worden.

Kenmerken van de koffiesoorten

Juist omdat de koffiesoort zo belangrijk is voor de uiteindelijke keuze van de koffieautomaat, wordt het ook vaak als een lastige keuze gezien. Daarom zetten wij hier de belangrijkste kenmerken tussen de koffiesoorten even uiteen:

Bonenkoffie

Koffie van versgemalen bonen heeft een unieke, heerlijke geur en is bijzonder smaakvol maar ook zwaarder dan andere koffiesoorten. Deze koffie kan daardoor niet de hele dag door gedronken worden. Juist daarom is het ook echt een kopje koffie waar je even rustig voor moet gaan zitten om van te genieten. Bonenkoffie uit een koffieautomaat heeft een royale crèmelaag, topkwaliteit in smaak maar vergt wel tijd om gezet te worden. Een kopje versgemalen bonenkoffie kost namelijk zo’n 30 seconden om te zetten. Daarnaast produceert deze koffieautomaat meer afval en vergt dus dagelijks onderhoud.

Freshbrew

Freshbrewkoffie lijkt op snelfilterkoffie maar is veel sterker. Deze gemalen koffie wordt eerst intensief gebrand zodat tijdens het zetten de smaak en aroma’s snel vrij komen. Eigenlijk lijkt deze koffie op de koffie die door de meesten thuis wordt gedronken. Elk kopje koffie wordt vers gezet in zo’n 20 seconden. Ook deze koffieautomaat moet dagelijks onderhouden worden doordat de zetmethode wel afval produceert.

Vriesdroogkoffie

Vriesdroogkoffie is een smaakvolle koffie die wordt gezet van fijne korrels die lang houdbaar zijn. Door de speciale bereiding van deze korrels blijven de smaak en het aroma behouden. Toch is deze koffie minder zwaar waardoor het prima de hele dag door gedronken kan worden. Vriesdroogkoffie bestaat in veel melanges, zo is er zelfs een in ons assortiment die net zo lekker smaakt en ruikt als bonenkoffie. Een vriesdroogkoffieautomaat is ideaal voor plaatsen waar snel veel kopjes koffie moeten worden gezet; per kopje duurt het zetten maar 8 seconden. En daarbij vraagt deze koffieautomaat weinig onderhoud doordat er haast geen afval wordt geproduceerd.

De beste koffieautomaat voor op kantoor?

Welke koffieautomaat bij jou op kantoor het meest geschikt is, is dus afhankelijk van onder meer hoe snel en hoeveel koffie er gezet moet worden. En natuurlijk welke koffiesoort jou het beste smaakt. Uiteindelijk is het ook gewoon een kwestie van proeven. En dat kan; wij leveren ook koffieautomaten op het werk die even uitgeprobeerd kunnen worden. De koffieleverancier bij jou in de buurt helpt je daar graag bij!