De koffiecorner, zo belangrijk voor elk bedrijf!

Leestijd: 3 minuten

De koffiecorner als sluitpost op de begroting?!? Dat is niet slim. Je bespaart daar namelijk helemaal geen geld mee, het kan je eerder omzet kosten. Zo’n koffiecorner is namelijk heel belangrijk voor elk bedrijf en voor elke werkplek. Om meerdere redenen.

Even ontspannen

Iedereen weet dat een uitgeruste en ontspannen werknemer veel productiever is. Een plek op de zaak waar je dus echt even kunt ontspannen, zorgt dan ook voor een betere werksfeer en werknemers die beter in hun vel zitten. En dus beter functioneren!

Productief door de koffiecorner

In de koffiecorner kom je immers even los van al je werkzaamheden, van dat lastige mailtje wat je nog moet beantwoorden of die vraag waar je mee worstelt. Je hebt daar een gezellig praatje met een collega of gewoon een momentje me-time. Wat er ook gebeurt, het helpt om de gedachten even op wat anders te zetten. En juist die momenten zorgen ervoor dat je daarna wel weet wat je moet doen. Stiekem is die koffiecorner dus reuze-productief!

Een fijne sfeer door koffie

Ook is een fijne sfeer op het werk belangrijk voor vrijwel alles. Voor medewerkers die met plezier naar het werk gaan, die goed samenwerken en daardoor meer bereiken. En zo’n fijne sfeer begint door elkaar goed te leren kennen. Koffie verbindt zeggen wij vaak, en die verbinding ontstaat dan ook regelmatig in de koffiecorner.

Visitekaartje

Het oog wil ook wat. Zeker als je op kantoor klanten ontvangt. De indruk die je wilt maken, stopt heus niet bij de presentatie in de vergaderzaal. Dat begint al bij de ontvangst aan de receptie maar gebeurt ook met details tijdens de afspraak. Die lekkere kop koffie, de verzorgde planten in het bedrijf maar ook het zicht op de mooie koffiecorner. Dat werkt allemaal als een visitekaartje voor jouw bedrijf.

Zo maak je de leukste koffiecorner op kantoor

Hoe je zo’n aangename koffiecorner creëert staat in dit eerdere blog. In het kort komt het erop neer dat je het op een aparte plek in de zaak situeert, zorgt voor een aangename omgeving met prettig licht, een goede akoestiek en natuurlijk voldoende groen met mooie planten. En, niet te vergeten een styling die past bij jullie interieur en huisstijl en met voldoende ruimte om het opgeruimd te houden! Kastjes onder de koffieautomaat, een handig dispenserblik of een bamoe dispenser voor de suiker- en melkzakjes staan mooi en voorkomen dat het een rommeltje wordt!

Wint jullie koffiecorner de prijs voor mooiste koffiecorner van 2019?

Heb je op kantoor al een mooie koffiecorner? Misschien is het dan wel de beste koffiecorner van 2019! Nomineer nu die meest sociale plek in jouw bedrijf voor de verkiezing Koffiecorner van het jaar 2019. Elke klant van Fortune Coffee kan de koffiecorner daar vanaf nu voor aanmelden tot 10 april 2019. De winnaars mogen aan een goed regionaal doel van hun keuze een cheque overhandigen. En, er is ook nog een publieksprijs te winnen. Meer over deze verkiezing en hoe je je daarvoor kunt aanmelden, staat op deze actiepagina. Doen jullie mee?

 

Meer blogs lezen over koffiecorners?

Servies om koffie te proeven, ruiken, voelen en te zien

Logo op de koffieautomaat? Bij Werkse! doen ze dat wel 12x!