Koffie op vakantie

Onze eigen, goede koffie…

Eerlijk gezegd kunnen we ons dat best wel een beetje voorstellen. Want er zijn maar weinig dingen waar we zo aan gehecht zijn als aan onze eigen goede koffie. En over de grens is dat toch anders. Zo vinden we de koffie in Amerika vaak te slap, in Frankrijk te weinig en in Duitsland te duur. Geen wonder dus dat ruim een kwart2 van de vakantievierende Nederlanders op vakantie goede koffie mist. Sterker nog, er is niets dat ze nog meer missen dan koffie…

De koffiecultuur wereldwijd

Toch is het de moeite waard om op vakantie de lokale koffiecultuur te proberen. En met deze tips drink je op vakantie jouw koffie als een echte local3:

  • In Italië bestel je geen koffie om mee te nemen, dat is onbeleefd. Wel drink je espresso staande aan een bar. En een cappuccino bestel je alleen ’s ochtends.
  • De koffie in Turkije is echt heel sterk. Denk dus goed na voor je een tweede kop bestelt!
  • In Frankrijk drink je ’s ochtends koffie, café au lait, uit zo’n hele grote mok die je met twee handen vasthoudt. Behalve dan als je jouw croissantje er even in doopt voordat je die opeet.
  • In Vietnam lijkt koffie vooral op een nagerecht doordat het met zoete, gecondenseerde melk wordt geserveerd.
  • Koffie in Spanje wordt meestal tijdens het ontbijt en La Merienda gedronken; het moment ná de siësta. Om weer wakker te worden wellicht?
  • In Ethiopië ben je rustig een uur verder als je koffie wilt drinken; het is een heel ritueel waarbij het in drie rondes wordt geserveerd en je geacht wordt het met kleine slokjes te drinken.
  • In de VS is koffie juist wel dé drank voor ‘on the go’. Tenzij je gratis wifi zoekt, dan blijf je even zitten met een koffie en je laptop of tablet.

Geniet van je vakantie én de koffie!

We hopen natuurlijk dat jij een heerlijke vakantie hebt én dat je daar ook hele lekkere koffie kan drinken. En als die misschien lekkerder blijkt dan op het werk? Dan is het hoog tijd voor een koffieautomaat van Fortune Coffee! Want voor echt goede koffie hoef je echt niet op vakantie; die bestel je gewoon bij ons ;-)!

 

Bronnen:

1) https://heimwee.info/2014/08/08/op-vakantie-hagelslag-mee/

2) https://www.corendon.nl/vakantieonderzoek

3) http://www.elkedagvakantie.nl/index.php/2015/de-juiste-manier-om-koffie-te-drinken-op-vakantie/