Koffietype groen: de koffie op het werk voor de stabiele collega

Leestijd: 3,5 minuten

De koffiesoort die jij drinkt, zegt ook veel over jouw persoonlijkheid. Net als de DISC-methode inzicht geeft in wat voor type jij op het werk bent. Wij combineerden die gegevens en verdiepten ons in de vier verschillende kleuren van deze methode. In dit blog bespreken we koffietype Groen.

De DISC-methode

Voor wie nog nooit van de DISC-methode heeft gehoord; het is een methode waarbij je groepen mensen indeelt in vier verschillende persoonlijkheidstypes. Een handige manier waarbij je snel inzicht krijgt in waarom jij doet wat je doet en waarom collega’s reageren zoals ze reageren. Ook geeft het je praktische handvatten, zoals wat je bij de verschillende types moet doen om te zorgen dat jij jouw doelen bereikt. Voor jezelf helpt het je voorkomen om in de meest gangbare valkuilen te trappen.

Groen: het stabiele type

In de DISC-methode wordt het groene type weergegeven met de letter S. Die staat voor stabiliteit. En dat omschrijft ook meteen het groene type. Een stabiel persoon, introvert en betrokken. Een echte teamplayer die vriendelijk en attent is en voor de harmonie in een team zal zorgen. De groene collega is de collega die bemiddelt en compromissen kan sluiten. Ook is het iemand die de zaken afmaakt.

Sympathiek

Dit groene type in het team is ook de sympathieke collega. Iemand die de koffie rondbrengt en rustig even terug loopt als de suiker voor jou vergeten is. En precies daar zit de valkuil van deze persoon; hij of zij kan moeilijk nee zeggen en houdt altijd rekening met anderen. Ook als dat ten koste van zichzelf gaat. Maar dat gaat niet ongemerkt, het groene type houdt er niet van als er misbruik wordt gemaakt van zijn of haar inschikkelijkheid. Dan gaan de hakken in het zand.

Koffietype groen? Een latte graag!

Ben jij een groen type? Iemand die rustig is, liefst op de achtergrond blijft en veranderingen of verrassingen niet zo prettig vindt? Dan is jouw koffiekeuze ook heel consistent. Jij kiest de caffe latte of latte macchiato; soepel, zacht van smaak en een harmonieus samenspel tussen de romige melk en smaakvolle koffie. En deze koffiesoort drink je natuurlijk ook het liefst rond hetzelfde tijdstip. Lukt dat niet vanwege een plotselinge vergadering? Dan ben jij degene die wel even een extra koffierondje haalt. Je vindt het immers prettig als anderen jou aardig vinden en je hoeft toch niet zo nodig het achterste van je tong te laten zien. Maar onderschat jezelf niet, want jouw ideeën zijn heus de moeite waard om gehoord te worden!

Zo word jij, als groen koffietype, ook gezien op de werkvloer

Doordat jij jezelf het liefst op de achtergrond plaatst en rustig in een constant tempo doorwerkt, zullen jouw collega’s misschien niet direct jouw mening vragen. Toch is het belangrijk dat jij jouw ideeën ook laat horen. Plaats jezelf dus zo nu en dan eens op de voorgrond. En vind je dat spannend? Neem dan een espresso in de hand zoals jouw rode collega ook vaak doet. Wie weet geeft het je net dat extra beetje zelfvertrouwen dat je op dat moment nodig hebt. En vergeet niet dat jouw rust en constante aanpak, heel motiverend en nuttig kunnen zijn voor de anderen. Jouw rol in het team is net zo waardevol als die van alle anderen!

En wat voor koffietypes zijn de rode of blauwe collega’s?

Eerder hebben we al meer verteld over de koffietypes Rood en Blauw. Lees snel die blogs en ontdek hoe je met deze types op de werkvloer het beste om kunt gaan. En wat jouw gele collega het liefst drinkt en hoe je die het best benadert? Dat lees je binnenkort in het laatste blog van deze serie over koffietypes!

Meer lezen?

Koffietype rood: de koffie op het werk voor de dominante collega

Koffietype blauw: bewuste koffiekeuze voor de consciëntieuze collega

Labels: