Lento koffie, een fijne slow roast voor de echte koffieliefhebber

Leestijd: 3,5 minuten

Mogen we aan je voorstellen: onze nieuwste bonenkoffie Lento! We hebben er al een aantal, maar deze is toch weer net even anders. Een smakelijke koffie voor de echte koffieliefhebber. Het geheim daarvoor zit in de roast; de bereiding van de koffiebonen.

Branding

Koffiebonen worden normaal gesproken op een hoge temperatuur gebrand. Dit geeft koffie de bekende smaak met soms een klein bittertje. Het roosteren van koffiebonen op een lage temperatuur is een heel andere bereiding. Er wordt meer tijd voor genomen waardoor er een andere smaak ontstaat die voor een andere koffiebeleving zorgt.

Kwaliteit in koffiemelanges

Wij kiezen zelf liever voor kwaliteit dan voor kwantiteit. En dat gunnen we onze klanten ook. Vandaar dat wij met onze koffiebranders zorgvuldig kijken naar de samenstelling en branding van de bonen. Door brandprofielen vast te stellen, wordt een koffiemelange elke keer weer op dezelfde manier gebrand om keer op keer dezelfde smaak te kunnen creëren.

Goed doordrinkbare koffie met body

De ontwikkeling van de Lento koffie is net zo zorgvuldig gegaan. We bepaalden eerst welke smaak we wilden toevoegen aan ons assortiment. Dat werd een goed doordrinkbare koffie met een stevige body. Een bonenkoffie die je graag wat vaker op de dag drinkt. Met wat minder aciditeit, een zuurtje, dan de Palissa en wat meer body dan de Eccellente bonenkoffie.

Slow roast

Om dat te bereiken kozen we met onze koffiebrander voor 100% ongewassen Arabica bonen en een specifiek bereidingsproces daarvan; de slow roast. Koffiebonen worden hierbij in kleine hoeveelheden langzaam geroosterd. Vandaar de keuze voor de naam ‘Lento’ wat ‘langzaam tempo’ betekent. Door de slow roast komen de aroma’s in de boon langzamer vrij en kunnen daardoor de volle smaak vrijgeven.

Echte bonenkoffie

Na alle voorbereidingen, smaaktesten en een productieproces waar de tijd voor wordt genomen, is er dan nu de Lento koffie! Een echte bonenkoffie met een stevige, beetje zoete smaak. Bovendien is deze bonenkoffie goed doordrinkbaar terwijl het een mooie, volle body heeft. Vandaar een echte koffie voor de liefhebber!

Milieuverantwoord

Voor wie niet alleen de smaak van de koffie belangrijk is, maar ook de impact ervan op het milieu, die kiest met een gerust hart deze nieuwe koffiemelange. Het is UTZ Certified wat betekent dat de koffiebonen afkomstig zijn van een plantage waar verantwoord wordt omgegaan met bestrijdingsmiddelen en waar de arbeiders en hun gezinnen gebruik kunnen maken van gezondheidszorg, onderwijs en huisvesting. En daarbij is de Lento koffie ook nog eens 100% aluminiumvrij verpakt.

Benieuwd? Proef dan zelf de Lento koffie!

De bereiding van een kopje Lento koffie kost dus wat meer tijd, maar dan heb je ook wat. De smaak en het aroma komen hiermee maximaal tot hun recht en dat proef je terug in het kopje koffie! Ben je benieuwd naar de smaak van onze nieuwste bonenkoffie? Vraag jouw koffieleverancier er dan eens naar. Hij laat je hier graag mee kennismaken. En heb je het geproefd? Laat ons dan weten wat jij ervan vindt, we horen dat graag!

Meer lezen over onze koffiesoorten?
De juiste koffiesoort voor de beste koffieautomaat op kantoor

Meer lezen over het geheim van goede koffie?
Het geheim van goede koffie? Een goede boon!