Een bijzonder project in Oeganda, nu in Nederland

Het Oegandese kinderkoor Mwangaza was van 1 september tot 15 oktober 2016 weer in Nederland en traden ze op met het bijzondere concert ‘Light’. Dit kinderkoor wordt gesteund door de Uganda Child Care Foundation, UCCF, waar Fortune Coffee het koffieproject van steunt. In deze regio, die tijdens de tour door een zware aardbeving is getroffen, kunnen veel kinderen niet naar school. Met de nieuwe kindsponsoren die ze tijdens deze tour hopen te vinden, wordt daar verandering in gebracht.

UCCF, voor kansarme kinderen uit Zuid-Oeganda

Het UCCF zet zich in voor de meest kansarme kinderen uit Zuid-Oeganda, een regio waar velen getroffen zijn door aids. Kinderen die een of beide ouders verloren zijn of door andere schrijnende levensomstandigheden niet naar school kunnen, worden door deze organisatie gesteund zodat ze niet alleen nu een beter leven krijgen maar ook kansen om hun eigen toekomst te verbeteren.

Weeskinderkoor

Een van de projecten die het UCCF ondersteunt is het kinderkoor Mwangaza. Een spectaculair (wees)kinderkoor dat zang combineert met dans, Afrikaanse drums en kleurrijke kleding. Elk optreden is een bijzondere belevenis en een kans voor deze kinderen om hun verhaal te delen en een uitzichtloos heden te veranderen naar een kansrijke toekomst.

Kindsponsoren voor hoop en perspectief

Het kinderkoor wordt elke drie jaar in een wisselende bezetting naar Nederland gehaald. Hiermee krijgen de kinderen de gelegenheid een andere cultuur te leren kennen en sponsoren te vinden voor andere kinderen in Oeganda. Met zo’n kindsponsor zorgt het UCCF ervoor dat een kind onder meer onderwijs krijgt, gezonde voeding en toegang tot medische zorg. Een basis dus voor meer hoop en een beter perspectief.

Aardbeving in Oeganda

Ook al zat de schrik er voor de kinderen goed in toen ze hoorden dat hun familie thuis was getroffen door de zware aardbeving, bijna dagelijks zetten ze hun publiek in vuur en vlam met een gloedvol optreden. 

Mensen verbinden, ook over de continenten heen

Alle informatie over het kinderkoor, de tour en de mogelijkheid om kindsponsor te worden staat op de website van de sponsor UCCF. Als Fortune Coffee willen wij via koffie mensen verbinden, zakelijk en privé. En in dit geval over de continenten heen. Vandaar dit blog als extra podium, omdat wij ook dit project van het UCCF een heel warm hart toedragen.

Labels: