Koffieautomaat op de basisschool? Dat kan met Fortune Coffee

De vakantie is voor de meesten alweer voorbij. Tijd om aan de slag te gaan. En na die lekkere espresso of cappuccino op dat Italiaanse terrasje, valt de koffie op het werk soms wel tegen. Maar niet voor de medewerkers op de openbare basisscholen in Hendrik-Ido-Ambacht. Zij kozen al in 2009 voor de koffieautomaat van Fortune Coffee.

Geen ouderwetse filterkoffie

In 2009 werd De Waterlelie geopend, een grote basisschool met zo’n 60 werknemers. Directeur Ruben van der Steen zocht een alternatief voor het ouderwetse filterkoffie-apparaat dat vaak nog in het keukentje pruttelt. Anko Blokland, Fortune-adviseur in regio Rijnmond, hielp hem een koffieautomaat te selecteren dat het meest geschikt was voor de locatie en naar de smaak van de mensen. Uiteindelijk werden het er 2; een vriesdroog- en freshbrewautomaat.

“Zo’n luxe koffieautomaat op een school?”

Ruben was zo enthousiast over de service en de koffie zelf, dat hij Anko in contact bracht met de directie van 2 andere basisscholen. En ook zij kozen voor de koffieautomaten van Fortune. Ruben: “Een koffieautomaat op een school is nog niet zo vanzelfsprekend. Veel collega-scholen die hier komen, zijn verbaasd dat wij zo’n luxe automaat hebben staan. Vaak denken ze dat het komt omdat dit een grote school is, en wij dus wel meer budget zullen hebben. Maar dat is helemaal niet zo; Fortune dacht goed mee in praktische oplossingen, waardoor wij nu genieten van heerlijke koffie uit een échte koffieautomaat. Vroeger moest je voor elke afspraak weer nieuwe koffie zetten. Vaak was die pas gezet als de afspraak al klaar was. Nu heb je gewoon meteen lekkere koffie.”

Ruben heeft dan ook niets dan lof voor zijn regio-adviseur Anko Blokland: “Hij is niet alleen heel vriendelijk, hij staat er ook direct als dat nodig is. Eigenlijk zijn er nooit storingen, maar als er iets is, dan is hij er meteen. En als de koffie sneller op is dan normaal, dan regelt hij het snel alsnog.”

Ook Fortune Coffee voor de ouders

Niet alleen de leraren en medewerkers van de school genieten van deze koffie, ook de ouders als er een klasseavond of bijeenkomst is. Ruben: “Alle nieuwe ouders die voor een rondleiding op school komen, krijgen natuurlijk ook deze lekkere koffie aangeboden. En we groeien nog steeds in het aantal leerlingen, dus dat zegt genoeg!”

Labels: