Vegan topping voor de koffie: Natulatte nu ook bij Fortune Coffee

Leestijd: 3 minuten

Altijd al een grote cappuccinoliefhebber geweest maar laat je die tegenwoordig staan omdat je voor vegan gaat? Dat hoeft dan niet meer met de koffieautomaten van Fortune Coffee. Daarin kan vanaf nu ook de vegan topping Natulatte. Een plantaardige topping die romig is én diervrij én duurzaam. Dat maakt de cappuccino natuurlijk nog lekkerder!

Topping voor de koffieautomaat: glutenvrij, lactosevrij, halal en 100% plantaardig

Een topping is een melkproduct waarvan de koffieautomaat een schuimlaag maakt, voor bijvoorbeeld op een cappuccino. Natulatte is daarvoor nu het plantaardige alternatief. Dit Nederlandse product is gluten- en lactosevrij en halal. Het bestaat voor 100% uit plantaardige havermelkpoeder. En ondanks dat er geen druppel melk aan te pas komt, is het toch een creamy topping die van je cappuccino weer een echt feestje maakt.

Vegan topping, mega besparing

Kies je voor een vegan topping dan is dat natuurlijk duidelijk beter voor dieren. Maar weet je dat het ook echt veel verschil uitmaakt voor het milieu? Met elke cappuccino of andere koffiedrank die je met deze vegan topping klaarmaakt, bespaar je 92% water, 90% landverbruik en 70% aan CO2-uitstoot. Dat is net zoveel als 66 liter water, 1 m2 land en het elektriciteitsverbruik van een gezin voor 3 dagen! Een vegan latte of vegan cappuccino is dus echt een heel duurzaam drankje.

Steeds meer verduurzaming

Bij Fortune Coffee zijn we al jaren bezig met verduurzaming. Van de keuze voor verantwoorde producten tot de manier waarop we ze laten verpakken en vervoeren. Maar ook door de assemblage van de koffiemachines in ons pand te laten uitvoeren op de zonne-energie die we zelf opwekken. Het zijn maar een paar voorbeelden van onze duurzame aanpak die we steeds verder uitbreiden. Ook vervangen we steeds meer plastic accessoires door bamboe, zoals de roerstaafjes en dienbladen. En met innovatieve initiatieven zoals het inzamelen van koffiedik, helpen we ook mee de CO2-uitstoot te reduceren.

Gewoon in de koffieautomaat

Het toevoegen van een plantaardige topping in ons assortiment is dus eigenlijk niet meer dan logisch. En ook heel welkom voor alle vegan-koffieliefhebbers. Elke koffieautomaat kan namelijk vanaf nu gewoon gevuld worden met de Natulatte als vegan topping-optie. De automaat hoeft er niet op aangepast te worden omdat de topping precies zo werkt als alle andere toppings. Alleen is het veel dier- en milieuvriendelijker.

Bied ook een plantaardige koffiebreak aan!

Wil jij jouw medewerkers of bezoekers ook een plantaardige koffiebreak kunnen aanbieden? Vraag dan de koffieleverancier bij jou in de buurt naar de Natulatte topping. Zij laten je graag kennismaken met deze nieuwe, smakelijke vegan topping voor in de koffieautomaat.