Koffietijd met elkaar

Koffie verbindt ons tijdens vergaderingen, een samenwerking of een kennismaking. Maar ook tijdens de corona crisis. Deze bijzondere periode heeft veel impact op ons werk, maar zorgt ook thuis voor veranderingen. Het samenwerken in ons gezin heeft hierdoor een nieuwe dimensie aangenomen. Daarom hebben we een paar leuke suggesties op een rijtje gezet. Zo kun je onder andere kiezen uit een Fortune koffierecept, een Fortune knutselwerk, of een spelletje met de Fortune bekertjes. Natuurlijk allemaal onder het genot van een lekker bakje koffie!

Knutselen
Knutselen is voor zowel jong als oud. Tijdens het knutselen kun je soms je zinnen verzetten om even een slokje van je warme koffie te nemen. Maar je kan natuurlijk zo druk bezig zijn met je werkje, dat je je koffie helemaal vergeet. Zo heb je aan het einde van het knutselen gewoon een koud kopje koffie of thee staan, naast je mooie kunstwerk natuurlijk!

Fortune Coffee bus
Maak nu je eigen Fortune Coffee bus! Maar hoe doe je dat?

  1. Je print dit document uit in A3 of A4 formaat;
  2. Kleur de bus in. Je kan natuurlijk de originele kleuren gebruiken, maar je kan ook je eigen design maken. Laat je creativiteit de loop gaan;
  3. Knip de bus en de banden uit;
  4. Vouw alle randen; 
  5. Plak de randen vast;
  6. Bandjes erop en rijden maar!
Fortune-coffee-bus
kleurplaten-potloden

Kleurplaten
Kies jouw favoriete kleurplaat uit, zoek een rustig plekje in huis (of in de tuin als de zon schijnt) en ga aan de slag.

Maak je er liever een wedstrijdje van? Dan organiseer je toch gewoon een kleurwedstrijd met familie en/of vrienden op afstand. Vergeet dan alleen niet om een jurylid aan te wijzen ;-)

Spelletjes

Het is heel lastig om je de hele dag te concentreren. Een kopje koffie helpt hier soms wel bij, maar het kan zeker geen kwaad om tussendoor even een pauze te nemen. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een kort spelletje. Zo heb je na het spel weer de nodige energie om jouw dag vol werk af te ronden. Natuurlijk kun je de spelletjes ook op een vrije dag spelen! Wij leggen een aantal Fortune spelletjes uit.

Fortune-Ball
Even een korte break tussen al het (school)werk door? Daag iemand uit het huis uit voor een potje Fortune-Ball! In dit blog lees je hoe het werkt en wat je er voor nodig hebt. Succes ;-)

Fortune Cup-spel
Dit spel vergt wel wat behendigheid en concentratie van je. Je kan het spel alleen spelen, maar het is ook hartstikke leuk om het met het hele huishouden te doen. Een tip als je niet tegen je verlies kunt… oefen eerst zelf voordat je iemand anders uitdaagt. Dan sta je al 1-0 voor natuurlijk! In dit blog lees je hoe je het spel in zijn werk gaat. 

Koffierecepten
We mogen onszelf soms best wel eens even verwennen. Wil je een lekker bakje koffie of juist iets voor bij de koffie? Hieronder vind je onze favorieten!

Heb jij alle drie de recepten gehad? Of heb je toch zin in iets anders? Dan vind je hier al onze blogs met koffierecepten! 

recept-koffie-blog